Home Dutch Kingdom Natalee Holloway… Vermoord of weggelopen? Auteur: Renée Gielen

Natalee Holloway… Vermoord of weggelopen? Auteur: Renée Gielen

SHARE

Na

Er zijn sinds 2005 niet alleen de nodige boeken verschenen over ‘de Holloway zaak’, maar ook enkele in elkaar geknipte en geplakte televisieprogramma’s uitgezonden met een ‘case closed’ conclusie.

Renée Gielen werd als toenmalig correspondente van TweeVandaag   op 23 juni  2005 naar Aruba gestuurd om o.a. een interview te doen met de moeder van Natalee. Samen met cameraman Dolph van Stapele reisde ze vervolgens verschillende malen opnieuw naar Aruba en ook naar Mountainbrook Alabama, Meridian Mississippi en San Diego California om de documentaire” Natalee, the unrevealed timelines”  te maken. Die is uitgekomen in 2008, maar uitzending is tegengewerkt omdat andere  belangen in de weg stonden.

De  nog steeds heersende tunnelvisie dat Natalee verkracht, ontvoerd en vermoord zou zijn, wordt in dit boek uitgebreid onder de loep genomen.  Haar onderzoek heeft geleid tot de conclusie dat er hele andere zaken zijn voorgevallen:  er waren grote belangen aan alle kanten.

En toch bleef men vasthouden aan die tunnelvisie.

Gaandeweg heeft zij zoveel materiaal verzameld dat ze in 2008 de eerste stappen zette om een boek te schrijven over dit onderwerp. Omdat er heel veel eigenaardige, geheimzinnige en dramatische aspecten zitten aan deze ingewikkelde zaak die niet in de documentaire verteld konden worden. En wel om de simpele reden dat het een film is. In de loop van de jaren heeft zij de belangen van de familie, de media, de FBI,  en de Nederlandse- en Arubaanse Justitie blootgelegd.

Natalee mocht niet gevonden worden door anderen dan haar familie.

Het boek is in Nederland te koop via  www.Mijnbestseller.nl . Het boek zal later ook op Curaçao te koop zijn.