Home » PREMIER EVELYN WEVER-CROES WAS AANWEZIG BIJ DE INSTALLANTE VAN DE NIEUWE PRESIDENT VAN PANAMA

PREMIER EVELYN WEVER-CROES WAS AANWEZIG BIJ DE INSTALLANTE VAN DE NIEUWE PRESIDENT VAN PANAMA

by Admin
0 comment 64 views

Maandag 1 juli werd de nieuwe president van Panama dr. Nito Cortizo geinstalleerd. Premier Evelyn Wever-Croes heeft daarbij Aruba en het Koninkrijk vertegenwoordigd. President Cortizo komt van de PRD partij, een sociaal democraat, met als speerpunt het bestrijden van de armoede en sociale ongelijkheid.
Premier Wever-Croes heeft ook met de nieuwe Panamese Minister van Buitenlandse Zaken dhr. Alejandro Ferrer gesproken en met de vice president van Panama dhr. José Gabriel Carrizo.

RELATIE ARUBA, KONINKRIJK EN PANAMA
Er bestaat een hechte relatie tussen Aruba, Curaçao en het Koninkrijk en Panama. Maar er kan nog op meer fronten worden samengewerkt. Nederland heeft een aantal ambitieuze projecten gaande in Panama. En wat Aruba betreft kan er samen veel meer gedaan worden voor wat betreft het toerisme, met name het cruise toerisme. Panama, Aruba en Curaçao liggen immers op de zuidelijke caribische route, en er zijn nu plannen om een tweede cruise line in te zetten op deze route.
President Cortizo heeft Premier Wever-Croes bedankt voor haar aanwezigheid en voor de samenwerking tussen de landen. Premier Evelyn Wever-Croes stond op het podium samen met de Koning van Spanje Felipe VI, de presidenten van Colombia, Dominicaanse Republiek, Peru, Honduras, Guatemala, Bolivia, Arabische Republiek Saharaui en de premier van Marokko. Daarnaast waren delegaties aanwezig van meer dan 90 andere landen.

CRISIS VENEZUELA EN ECONOMISCHE KANSEN
De crisis Venezuela was onderwerp van gesprek tussen de Premier van Aruba en President Duque van Colombia, en economische kansen. Premier Wever-Croes gaf een uiteenzetting van het nieuwe economisch beleid van Kabinet Wever-Croes, en werd door President Duque uitgenodigd om met een handelsmissie naar Colombia te gaan.
Met de Koning van Spanje heeft de Premier ook de crisis in Venezuela besproken en hoe de europese landen kunnen helpen. De Premier heeft wederom benadrukt dat de crisis niet alleen een venezolaanse crisis is, ook geen regionale crisis meer, maar een mondiale crisis.

You may also like

Our Company

Aruba Native News & Trends. Here to bring you the latest news and trends from our happy island.

Newsletter

Subscribe my Newsletter for more news. Let's stay updated!

Laest News

Copyright @2023 – Aruba Native All Right Reserved. Powered by 139 Design Studio