Home » CONMEMORACION  DI FAYECIDONAN  4 DI MEI 2018

CONMEMORACION  DI FAYECIDONAN  4 DI MEI 2018

by Admin
0 comment 61 views

 

 

Mescos cu e añanan anterior riba 4 di mei Reino Hulandes ta conmemora esnan cu a fayece durante segunda guera mundial.  

 

Awendia riba 4 di mei tambe ta conmemora miembronan di Reino Hulandes cu a fayece durante conflictonan militar (Indonesia) y tambe durante operacionnan di pas (Libanon, Bosnia y Afghanistan).

 

E conmemoracionnan ta consisti di un ceremonia cu ta ponemento di krans door di nos Rey, familiares, representantenan di Gobierno, militarnan, organisacionnan di resistencia y diferente organisacion y grupo den e comunidad.

 

Na Hulanda desde 6 ‘or di atardi te bahada di solo banderanan ta wordu hisa halfstok.  Tambe kloknan di misa ta bati desde cuarto pa 8 te 8’or y sigui pa 2 minuut di silencio cu un y tur ta respeta.

Esey kier men cu mas tanto posibel actividadnan ta ser para, manera transmision di radio y television, transporte publico y otro cosnan.  Tur lusnan publico ta ser cendi pa asina un y tur sa ki ora e dos minutnan ta cuminsa y termina.

 

Na Aruba e conmemoracion ta consisti di un oracion di e religioso militar, ponemento di krans door di Gobernador, un discurso di Ministro-Presidente, ponemento di krans na nomber di familiares di e fayecidonan y ex-combatantenan, na nomber di Parlamento, na nomber di Gobierno, na nomber di Representacion di Hulanda na Aruba,  na nomber di personal y militarnan di Marinierskazerne Savaneta y na nomber di e hubentud di Aruba.

E programa ta tuma luga na e monumento situa na Adriaan Lacle Boulevard, cu lo ser cera pa trafico y lo tuma luga di 5 ‘or y mei te 6’or y mei di atardi.

 

Prensa, familiares di civilnan y militarnan, excombatantenan, hubentud y publico en general ta ser invita pa presencia e conmemoración importante aki.

 

DODENHERDENKING 4 mei 2010

 

Evenals de vorige jaren wordt er op 4 mei in het Koninkrijk de gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog (1939-1945) herdacht tijdens de Nationale Dodenherdenking.

 

Tegenwoordig worden op 4 mei ook de gevallenen tijdens andere militaire conflicten (zoals de politionele acties in Nederlands-Indië) en vredesoperaties (zoals in Libanon, Bosnië of Afghanistan) herdacht.

 

De herdenkingen bestaan uit een plechtigheid, gevolgd door kransleggingen door de Koning, nabestaanden, vertegenwoordigers van de regering, het leger, verzetsbeweging en allerlei organisaties en groeperingen in de maatschappij.

 

In Nederland mag vanaf 08.00 uur tot zonsondergang de vlag op 4 mei halfstok worden gehangen. Ook luiden in heel Nederland de klokken vanaf kwart voor acht tot 30 seconden voor acht uur. Vanaf 20.00 uur tot 20.02 uur wordt door iedereen volkomen stilte in acht genomen.

Dit betekent dat zo veel mogelijk activiteiten worden stopgezet, zoals radio- en televisie-uitzendingen, openbaar vervoer enzovoort. De openbare verlichting is gedurende de twee minuten stilte aan, zodat iedereen weet wanneer de twee minuten beginnen en eindigen.

 

Op Aruba bestaat de herdenking uit een gebed door een militaire geestelijke, kranslegging door de Gouverneur, een toespraak door de Minister-president, kranslegging namens nabestaanden en oudgedienden, namens de Staten, namens de Raad van Ministers, namens de Vertegenwoordiging van Nederland te Oranjestad, namens bemanning en personeel van de Marinierskazerne Savaneta en namens de jongeren van Aruba.

Dit programma wordt gehouden op het plein aan de A. Lacle Boulevard, die voor het verkeer wordt afgesloten en vindt plaats van 17.30 tot 18.30 uur.

 

De pers, de nabestaanden van burgers en militairen, oudgedienden, jongeren en het publiek worden uitgenodigd om deze herdenking bij te wonen.

 

You may also like

Our Company

Aruba Native News & Trends. Here to bring you the latest news and trends from our happy island.

Newsletter

Subscribe my Newsletter for more news. Let's stay updated!

Laest News

Copyright @2023 – Aruba Native All Right Reserved. Powered by 139 Design Studio