Home » Voor het eerst doet Aruba mee als trotse partner in “White Rabbit Red Rabbit”, een interactief, internationaal toneelstuk.

Voor het eerst doet Aruba mee als trotse partner in “White Rabbit Red Rabbit”, een interactief, internationaal toneelstuk.

by Admin
0 comment 68 views

 

 

Het doel van dit stuk is om live theater en zijn veerkracht in deze onzekere tijden te vieren, door het toneelstuk “White Rabbit Red Rabbit” op te voeren in theaters over de hele wereld, waaronder Cas di Cultura Aruba, op dezelfde dag, namelijk 13 maart 2022.

 

In maart 2020 sloten de meeste theaters hun deuren vanwege de pandemie. Met het initiatief “Let there be theatre” zal de dag waarop de theaters gesloten werken werden en de belangrijke rol die ze spelen voor het publiek en de samenleving erkend worden. 

 

Op 13 maart 2022 heeft Aurora Nova, een internationaal theater boekingsbureau en adviesbureau gevestigd in Berlijn, internationale theaters over de hele wereld, waaronder Cas di Cultura, de licentie aangeboden voor het toneelstuk “White Rabbit, Red Rabbit” van Nassim Soleimanpour. In 2021 namen 92 theaters in 33 landen deel aan dit initiatief en voerden het stuk op dezelfde dag uit. 

Voor Cas di Cultura is het een grote eer om uitgenodigd te worden voor zo’n groot internationaal theater spektakel. 

 

Zonder repetitie, zonder regisseur, elke avond een andere acteur en een script dat in een verzegelde envelop op het podium wacht, is het internationaal geprezen “White Rabbit, Red Rabbit” van de Iraanse schrijver Nassim Soleimanpour een gewaagd theatraal experiment en een krachtige herinnering aan de grensoverschrijdende en transformerende kracht van theater. Nassim Soleimanpour werd in zijn geboorteland Iran een paspoort geweigerd vanwege zijn status als activist. Omdat hij niet kon reizen, besloot hij een toneelstuk te schrijven dat in zijn plaats de wereld rond zou kunnen reizen. Dit zorgt voor een unieke, spannende ervaring voor iedereen, aangezien het publiek elke avond met een andere artiest meegaat op een reis naar het onbekende; struikelend over het “persoonlijke en diepgaande, riffend op de grenzen van vrijheid en onderzoekend waar theater je kan brengen, met of zonder paspoort.”

Het stuk is al vertaald in meer dan 30 talen en is meer dan 1000 keer uitgevoerd door evenveel verschillende artiesten.

In Aruba’s versie van White Rabbit, Red Rabbit zal opgevoerd worden door multitalent Jair “Buddy” Vesprey.

 

Hier is een link om de trailer in het Engels te bekijken:

https://vimeo.com/83678397

 

You may also like

Our Company

Aruba Native News & Trends. Here to bring you the latest news and trends from our happy island.

Newsletter

Subscribe my Newsletter for more news. Let's stay updated!

Laest News

Copyright @2023 – Aruba Native All Right Reserved. Powered by 139 Design Studio