Home » Premier Aruba Evelyn Wever-Croes in Den Haag: DE CRISIS VENEZUELA IS EEN MONDIALE CRISIS EN DE MONDIALE GEMEENSCHAP MOET EEN BIJDRAGE LEVEREN

Premier Aruba Evelyn Wever-Croes in Den Haag: DE CRISIS VENEZUELA IS EEN MONDIALE CRISIS EN DE MONDIALE GEMEENSCHAP MOET EEN BIJDRAGE LEVEREN

by Admin
0 comment 86 views

De Premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes was eerder deze week in Den Haag om te vergaderen met Premier Rutte, Staatssecretaris Knops, de Eerste Kamer en de Tweede Kamer, en om te benadrukken dat de crisis Venezuela een grote impact heeft op de eilanden Aruba en Curacao. De crisis is niet meer een crisis van alleen Venezuela, ook niet van alleen de regio, het is een mondiale crisis en de mondiale gemeenschap moet helpen in het dragen van de druk en de lasten.

ILLEGALE MIGRANTEN
Zowel Aruba als Curacao hebben een grote influx gezien van illegale migranten vanuit Venezuela. Dit legt een enorme druk op de al beperkte capaciteit en middelen van de eilanden. De premiers van Aruba en Curacao zijn eerder deze maand in Washington geweest om ook daar uit te leggen hoe groot de impact is van de crisis Venezuela in de landen Aruba en Curacao. “Ook in Nederland moet men goed geinformeerd zijn, om bijvoorbeeld te begrijpen waarom wij de grens met Venezuela hebben gesloten en gesloten willen houden. Niet iedereen in Nederland had daar in eerste instantie begrip voor, hopelijk dat ik na mijn bezoek en uitleg,kan rekenen op begrip en steun”.

De Premier is zeer tevreden met het feit dat de Nederlandse regering 23.8 million euro reserveert voor deze crisis, met name aan expertise en materiaal. De afspraken over de verdeling hiervan moeten nog gemaakt worden. “Met dit bedrag zijn wij er nog niet, maar we kunnen wel aardig op weg met de intensivering van de kustbewaking, uitbreiding van detentiecapaciteit en basisvoorzieningen voor vluchtelingen. Dit laatste bleek nog niet nodig ta zijn in Aruba, maar je weet maar nooit”.

You may also like

Our Company

Aruba Native News & Trends. Here to bring you the latest news and trends from our happy island.

Newsletter

Subscribe my Newsletter for more news. Let's stay updated!

Laest News

Copyright @2023 – Aruba Native All Right Reserved. Powered by 139 Design Studio