Home Corte Condena pa insulta miembro di Parlamento di Aruba

Condena pa insulta miembro di Parlamento di Aruba

SHARE

Awe Corte den Prome Instancia a condena un sospechoso pa un castigo di 20 ora di servicio na comunidad pa insulta parlamentario R. Tjon riba Facebook. E sospechoso P. a  yama e parlamentario pa pedofiel durante livestream di un conferencia di prensa riba Internet. Siguientemente señor Tjon a haci denuncia na Polis di daña su honor y bon nomber. 

 

Corte a motiva e sentencia di awe. Huez a bisa cu e palabranan cu a wordo usa dor di P. durante e livestream no por wordo interpreta na ningun otro manera cu dirigi contra señor Tjon y cu señor Tjon tabata den su rason di pensa cu nan ta dirigi contra dje. E derecho di libertad di expresion ta un gran cos, pero e no ta sin limite. Den un estado democratico manera Aruba ta existi limitenan na e derecho di libertad, ancra den ley cu vista riba derechonan di otro. Yama un hende pa pedofiel ta surpasa e limitenan aki. E ta un atake contra e persona y contra su honor y bon nomber. E palabra ey no mag di wordo usa y señor Tjon no tin mester di accepta esaki.

 

Di politiconan por spera mas habilidad pa wanta golpi cu un ciudadano comun y coriente, pero esey no kier meen cu un politico ta pafor di proteccion di ley.

 

E decision di Huez ta conforme exigencia di Ministerio Publico. 

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Veroordeling vanwege belediging van statenlid

 

Vandaag heeft het Gerecht in Eerste Aanleg een verdachte veroordeeld tot een straf van 20 uur dienstverlening vanwege het plaatsen op Facebook van een beledigende opmerking tegen het statenlid R. Tjon. De verdachte P. had dhr. Tjon voor pedofiel uitgemaakt tijdens de livestream van een persconferentie op het internet. Daaropvolgend deed dhr. Tjon aangifte bij de politie van aantasting van zijn eer en goede naam. 

 

De uitspraak van de rechtbank is gemotiveerd. De rechter heeft bepaald dat de woorden die door P. zijn gebruikt tijdens de livestream niet anders kunnen worden opgevat dan gericht tegen dhr. Tjon en dat dhr. Tjon zich terecht aangesproken voelde. Het recht van vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar beslist niet onbegrensd. In een democratische rechtsstaat als Aruba bestaan er grenzen aan de vrijheid van meningsuiting, die bij de wet zijn beperkt gelet op de rechten van de andere. Iemand pedofiel noemen is die grens voorbij. Het is een aanval op de persoon en daarmee ook op diens eer en goede naam. Dat woord mag niet worden gebruikt en dhr. Tjon hoeft het niet te accepteren.

 

Van politici kan meer incasseringsvermogen worden verwacht dan van een gemiddelde burger, maar ook zij zijn niet vogelvrij. 

 

De beslissing van de rechter is conform de eis van het Openbaar Ministerie.