Home » Rocco Tjon: Versterken van de banden met de Verenigde Staten is zeer belangrijk.

Rocco Tjon: Versterken van de banden met de Verenigde Staten is zeer belangrijk.

by Admin
0 comment 80 views

 

 

Gelet op de huidige ontwikkelingen m.b.t. de financiële situatie van Aruba en met name de Nederlandse houding ten opzichte van de oprechte intenties van het huidige Kabinet Wever-Croes, is het ontzettend belangrijk voor Aruba, als autonoom land, om de relatie met de Verenigde Staten te versterken. 

 

FINANCIEEL TOEZICHT

Zoals bekend is er een impasse tussen Nederland en Aruba voor wat betreft het ammendement van de Staten van Aruba op het ingediend wetsontwerp van de regering betreffende het financieel toezicht. 

 

Het ironische van het verhaal is dat het ammendement van de coalitie gebasseerd is op adviezen van onafhankelijke hoge colleges van staat. Deze adviezen ondersteunen deugdelijkheid van bestuur, hetgeen Politiek Denhaag (zogenaamd) nastreeft. Dit streven is weergegeven in verschillende rapporten zoals onder andere het uitgebrachte WODC-rapport in 2011.

 

NEDERLANDSE IRONIE

Het is in 2009 dat Nederland een onderzoek door het WODC afgedwongen heeft. Nadat Mike Eman (AVP) akkoord gegaan is met een onderzoek door Nederland, dat tegen de Arubaanse Staatsregeling gestart is, zijn er 3 hoofdconclusies bekend, te weten: (1) Kabinet Nelson Oduber, heeft absoluut geen corruptieve handelingen gepleegd, (2) Mike je dient de rechtstaat te versterken door op te treden als er enige verdenking bestaat tegen een Minister van je kabinet en er enige schijn van belangenverstrengeling bestaat. TEVERGEEFS!

 

CONCLUDEREND

 

Zoals bekend heeft Mike Eman de adviezen van het WODC-rapport aan zijn laars gelapt. In plaats van optreden tegen dhr. Paul Croes, heeft hij wetten (met goedkeuring van Nederland) gewijzigd zodat een Minister van zijn kabinet die aangehouden is doorbetaald kon worden.

 

Desondanks het feit dat Politiek Denhaag deugdelijkheid van bestuur nastreeft, nadat Kabinet Eman I en II, een Koninklijk Besluit gekregen heeft voor ondeugdelijke praktijken,  “boycotten” AVP en Politiek Denhaag de koers dat het kabinet van Evelyn Wever-Croes inslaat. Gelet op deze halsstarrige Nederlandse politieke houding, gesteund door Nederlandse pers dat in het verleden betaald werd door Kabinet Eman (stukken bekend bij redactie), hebben Statenleden Thijsen en Tjon een rapport ingediend bij het VNO en de Gouverneur.

 

Dit rapport legt, in 57 bladzijden, uit aan de hand van uitgebrachte onafhankelijke rapporten door hoge Colleges van Staat, waarom de onbuigzame houding van Politiek Denhaag ten opzichte van de eerlijke intenties van Kabinet  Wever-Croes, voor de Staten van Aruba onaanvaardbaar is.

You may also like

Our Company

Aruba Native News & Trends. Here to bring you the latest news and trends from our happy island.

Newsletter

Subscribe my Newsletter for more news. Let's stay updated!

Laest News

Copyright @2023 – Aruba Native All Right Reserved. Powered by 139 Design Studio