Home » Artificiële intelligentie gaat Caribbean veroveren

Artificiële intelligentie gaat Caribbean veroveren

by Admin
0 comments 13 views

24 september 2024 – Dinsdag 24 september was het even weer tropisch warm tijdens de drukbezochte bijeenkomst van Caribbean Business Hub bij het Curacaohuis in Den Haag. CBH is een  zakelijk en persoonlijk Netwerk voor Caribische, Zuid Amerikaanse en Nederlandse Ondernemers en professionals die elkaar periodiek ontmoeten met wisselend thema’s. Ditmaal waren de thema’s Artificial Intelligence en Aankoop Onroerend goed.

Na een Caribisch buffet, drankje en muzikale aankleding door twee bekende artiesten Lou Prince en Gene Travis, werd de avond geopend door de voorzitter, Nico de Visser van Caribbean Business Hub. Hij heette de aanwezigen welkom en presenteerde het voltallige bestuur en de ambities en highlights van CBH. De aankondiging van de volgende bijeenkomst in december en de viering van het 10 jarig bestaan van CBH in 2025 staan al op de website www.Caribbeanbusinessub.nl. Daarna kwam de gastheer, de gevolmachtigde minister de heer Carl Manuel, aan het woord. Hij gaf aan dat er vele kansen liggen op Curacao en dat hij merkte dat door de inspirerende CBH netwerkbijeenkomsten, steeds meer ondernemers gaan investeren en ondernemen in de Caribbean.

Vervolgens kwamen de twee gastsprekers aan het woord.

Caribbean business Hub
www.caribbeanbusinesshub.nl

Professor Eric Postma van het programma Ilustre (Universiteit Tilburg), wist het dynamische onderwerp Artificial Intelligence op een begrijpelijke manier te vertalen naar kansen voor ondernemers en overheden. Hij deelde niet alleen de geschiedenis van AI maar ook de laatste ontwikkelingen, de ethische vraagstukken en de impact op de maatschappij. Conclusie was dat de komende jaren AI op veel vlakken zal worden ingezet en vele kansen biedt. Dit klinkt als Science Fiction maar het is al realiteit.

Top advocaat Dave Liqui Lung van Brenner Advocaten in Amsterdam sprak over de juridische en fiscale wet- en regelgeving bij aankoop van Vastgoed op Curaçao. Complexe onderwerpen die iedere keer weer een zorgvuldige aanpak vragen. Tijdens het netwerken achteraf wist de heer Liqui Lung diverse deelnemers nog specifieke tips te geven.

Al met al een mooie en vooral vruchtbare bijeenkomst. De volgende bijeenkomst, een warme kerstborrel is op 17 december. Het jaar 2024 wordt succesvol afgesloten.

You may also like

Our Company

Aruba Native News & Trends. Here to bring you the latest news and trends from our happy island.

Newsletter

Subscribe my Newsletter for more news. Let's stay updated!

Laest News

Copyright @2023 – Aruba Native All Right Reserved. Powered by 139 Design Studio