Home » Bevolking Caribisch Nederland in 2023 met bijna duizend toegenomen

Bevolking Caribisch Nederland in 2023 met bijna duizend toegenomen

by Admin
0 comment 51 views

 

Op 1 januari 2024 telde Caribisch Nederland 30 397 inwoners. Dat zijn er 979 (3 procent) meer dan een jaar eerder. De toename komt voor een groot deel doordat de bevolking op Bonaire groeide, voornamelijk door migratie. Ook op Saba nam het aantal inwoners toe door een vestigingsoverschot. Op Sint Eustatius was juist sprake van een vestigingstekort. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

Bevolking Bonaire in 2023 met ruim 1 000 toegenomen

Bonaire had 25 133 inwoners op 1 januari 2024, 1 043 meer (4 procent) dan een jaar eerder. Dit kwam met name doordat veel meer mensen op Bonaire gingen wonen dan dat er vertrokken (941) en in beperkte mate door natuurlijke aanwas (98, het aantal geboorten min het aantal overledenen). Het aantal mensen op Bonaire dat geboren is buiten Caribisch Nederland nam toe met ruim 1 000 personen. Dat kwam grotendeels doordat er meer mensen woonden die zijn geboren in de Dominicaanse Republiek, Colombia, Venezuela en Europees Nederland.

Aantal inwoners Sint Eustatius met 89 afgenomen

Op 1 januari 2024 had Sint Eustatius 3 204 inwoners, 89 (3 procent) minder dan begin 2023. Dit kwam vooral doordat meer mensen van het eiland vertrokken dan dat er gingen wonen. De natuurlijke aanwas was beperkt. Het aantal mensen op Sint Eustatius dat buiten Caribisch Nederland is geboren, nam af met 65. Met name het aantal mensen dat is geboren in Europees Nederland, de Verenigde Staten en de Dominicaanse Republiek nam af.

Bevolking Saba met 25 toegenomen

Op 1 januari 2024 had Saba 2 060 inwoners, 25 (1 procent) meer dan een jaar eerder. Op het eiland gingen meer mensen wonen dan dat er vertrokken (60). De natuurlijk aanwas was beperkt. Het aantal mensen op Saba dat buiten Caribisch Nederland is geboren, nam toe met 34. Dit zijn voornamelijk mensen die in Midden- en Zuid-Amerika zijn geboren.

Bronnen

StatLine – Caribisch Nederland; bevolking; geslacht, leeftijd, burgerlijke staat:

https://opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/83698NED/table?dl=889F4

 

StatLine – Caribisch Nederland; bevolkingsontwikkeling, geboorte, sterfte en migratie:

https://opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/83774NED/table?dl=A5CDD

 

StatLine – Caribisch Nederland; bevolking, geslacht, leeftijd en geboorteland:

https://opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/84712NED/table?dl=A5DFF

 

Relevante links

Reeks – https://www.cbs.nl/nl-nl/reeksen/redactioneel/caribisch-nederland  

 

You may also like

Our Company

Aruba Native News & Trends. Here to bring you the latest news and trends from our happy island.

Newsletter

Subscribe my Newsletter for more news. Let's stay updated!

Laest News

Copyright @2023 – Aruba Native All Right Reserved. Powered by 139 Design Studio