Home » Cruciale vragen aan de minister van Volksgezondheid en Toerisme over het Ziekenhuis van Aruba

Cruciale vragen aan de minister van Volksgezondheid en Toerisme over het Ziekenhuis van Aruba

by Admin
0 comment 261 views

 

 

Het parlementslid, mevrouw Aquannette A. Gunn, heeft een reeks vragen gesteld aan de minister van Volksgezondheid en Toerisme, de heer Danguillaume Oduber, over de huidige situatie van het Dr. Horacio Oduber Hospital (HOH).

 

De vragen richten zich op het uitbreidings- en renovatieproject van HOH dat in 2014 is gestart en in 2018 opgeleverd had moeten worden, maar tot op heden nog niet is voltooid. Dit project was gebaseerd op een eisenplan dat was opgesteld door deskundigen van het ziekenhuis.

 

Mevrouw Gunn heeft de minister Oduber gevraagd het parlement te informeren of hij de Raad van Toezicht van HOH opdracht heeft gegeven om een onafhankelijke partij een forensisch onderzoek te laten uitvoeren in verband met het uitbreidings- en renovatieproject van HOH. Daarnaast wil ze weten of de uitkomst van het onderzoek heeft bepaald of er een klacht voor een strafrechtelijk onderzoek moet worden ingediend bij het Openbaar Ministerie, zodat de verantwoordelijken kunnen worden vervolgd.

 

In de brief wordt ook melding gemaakt van het geschil tussen het bouwbedrijf OHL Arellano en SOGA, dat heeft geleid tot de stopzetting van de werkzaamheden voor het renovatieproject van het gebouw dat bekend staat als het ‘oude ziekenhuis’. Mevrouw Gunn heeft minister Oduber gevraagd het parlement te informeren over het bedrag dat SOGA aan OHL Arellano heeft betaald op het moment dat beide partijen hebben besloten uit elkaar te gaan.

 

De brief eindigt met vragen over mogelijke fraude in het laboratorium van het ziekenhuis, of de minister de Raad van Toezicht opdracht heeft gegeven om een onafhankelijke partij een forensisch onderzoek te laten uitvoeren en of de uitkomst heeft bepaald of er een klacht moet worden ingediend voor een strafrechtelijk onderzoek bij het Openbaar Ministerie, zodat de mogelijk betrokkenen kunnen worden vervolgd.

 

De brief benadrukt het vitale aspect van het ziekenhuis voor de gemeenschap en de noodzaak om het uitbreidings- en renovatieproject te voltooien. In de brief wordt minister Oduber gevraagd het parlement te informeren over hoe hij ervoor zal zorgen dat de patiëntenzorg tijdens de duur van het uitbreidings- en renovatieproject wordt geoptimaliseerd.

 

Deze vragen zijn een poging om de huidige status van het uitbreidings- en renovatieproject van HOH op te helderen en om transparantie te krijgen over hoe de situatie wordt beheerd. Het HOH personeel en de overige burgers maken zich zorgen over een project dat in vier jaar klaar had moeten zijn en waarvan de eerste decennia van de bouw in 2024 zal zijn en dat er nog steeds geen opleverdatum is. Ons ziekenhuis is een kwestie van leven of dood en we verdienen een snelle oplossing. In plaats daarvan hebben we een uit de hand gelopen project gekregen, met een budget dat van 252 miljoen gulden naar een verbazingwekkend bedrag van ongeveer 400 miljoen gulden.

You may also like

Our Company

Aruba Native News & Trends. Here to bring you the latest news and trends from our happy island.

Newsletter

Subscribe my Newsletter for more news. Let's stay updated!

Laest News

Copyright @2023 – Aruba Native All Right Reserved. Powered by 139 Design Studio