Home Local PARTICIPACION DI WARDACOSTA 

PARTICIPACION DI WARDACOSTA 

SHARE

 

 

Na tur usuario di lama, en especial pa tur propietario di botonan chikito, botonan piscado,  botonan di placer, seadoo y otro deportistanan aquatico. Servicio Meteorologico awe a saka un  anuncio di ‘codigo oraño’ pa e isla di Aruba.  

Wardacosta ta conseha en conecion ku esaki, pa no subi lama y pa tuma medidanan di  precaucion pa bo boto pa esaki ta bon sigura. Pa doñonan di boto ku tin un boto na un marina  of un ‘binnenwater’ mara, e tip ta pa saca bo boto na tempo for di awa y warda esaki na un  forma sigura. Esaki pa evita ku e boto ta zink innesesariamente y causa of sufri daño.  

Tambe for di punto di bista di medio ambiente, ta conseha pa saca boto for di den awa, ya  asina esaki no ta forma un riesgo pa medio ambiente na momento ku esaki por zink, pa motibu  ku posiblemente azeta, gasolin, of gasoil por bai den lama. Evita situacion peligroso y sigura bo  embarcion na tempo.  

Keda na altura di e weer pa medio di sigui noticia y informacion di Servicio Meteorologico di  Aruba. 

 

 

MEDEDELING KUSTWACHT 

Aan alle gebruikers van de zee, met nadruk alle eigenaren van kleinere vaartuigen, zoals  vissersboten, plezierboten, seadoo’s en andere watersporters. De Meteorologische dienst van  Aruba heeft vandaag een ‘code oranje’ uitgestuurd. 

De Kustwacht adviseert u in verband hiermee om niet de zee op te gaan en  voorzorgmaatregelen te nemen voor uw vaartuig om deze veilig te stellen. 

Voor booteigenaren die een vaartuig bij een jachthaven of een binnenwater hebben liggen is het  advies om op tijd uw vaartuig uit het water te halen en veilig op te bergen. Dit om te voorkomen  dat vaartuigen onnodig zinken of schade veroorzaken of oplopen. Ook is het vanuit het oogpunt  

van het milieu aan te raden om uw vaartuig uit het water te halen zodat deze geen risico vormt  voor het milieu doordat bij mogelijke schade of zinken van het vaartuig olie, benzine of diesel in  zee stroomt. Voorkom onveilige situaties en stel uw vaartuig op tijd veilig. 

Blijf op de hoogte van het weer door de nieuwsberichten van de Meteorologische dienst op het  eiland nauwlettend te volgen.