Home Local Education USA Aruba ta publica resultado di estudio: Intencion pa Studia...

Education USA Aruba ta publica resultado di estudio: Intencion pa Studia na Merca

SHARE

Oranjestad, 28 oktober, 2021 – Education USA Aruba ta e instancia oficial dunando servicio na studiantenan cu tin e meta pa sigui nan estudio na Merca. EducationUSA ta un red (network) di e Departamento di Estado di Estados Unidos consistiendo di mas cu 430 centro internacional den mas cu 175 pais rond di mundo cu e meta principal pa promove estudio na Merca. E red ta traha solamente cu institutonan acredita den tur ramo, cual ta mas o menos 4,000 den total.

Algun tempo atras EducationUSA a lansa un estudio dirigi na tur alumno di diferente skol na Aruba  pa midi e interes di esnann cu ta interesa pa bai studai afor y identifica esnan cu ta considerando fuertementa pa bai Merca. Studiantenan di Mavo, Havo, VWO, EPI y ISA entre otro a participa na e encuesta inicial aki. Un punto importante cu a sali afor ta 85% di e studiantenan no tawata sa di EducationUSA ni tampoco e servicionan cu e ta ofrese. 

 

Un total di 66.54% tawata completamente di acuerdo y 33.07% tawata di acuerdo cu nan lo sigui nan estudio despues cu nan caba nan scol secundario (high school), pues un percentahe total prometedor di 99.61% cu tin intencion di sigui un estudio avansa. Esaki ta demostra cu tin e interes y motivacion pa sigui studia. Ademas cu tin e motivacion pa sigui, un gran mayoria (83.92%) di e studiantenan a indica cu nan mester guia pa establece un plan pa sigui cu nan carera academico. Un total di (44.8%) a indica di lo sigui cu nan estudio avansa ya caba na Augustus 2022.  

 

Un total di 41.25% di e studiantenan a menciona cu nan tin e intencion di sigui nan estudio na Merca y 66.41% a indica cu nan no ta familiar cu e proceso di aplicacion pa studia na Merca. Demostrando e necesidad pa e servicionan cu EducationUSA Aruba ta ofrese na nos comunidad pa informa, educa y guia  esnan cu ta considera Merca como un opcion. 

 

Un oportunidad unico cu estudio na Merca ta ofrese ta e posibilidad pa combina estudio cu deporte, como Student-Athlete. Di e participantenan, tin 54.65% cu ta envolvi activamente den un deporte pafor di school, e deportenan mas popular ta entre otro: Tennis, Baseball, Landamento, Futbol, Athletiek y Volleyball. Di e studiantenan aki, 31% a indica cu nan tin e intencion di sigui nan carera como student-athlete na un instituto di educacion avansa. Locual cu tambe ta importante pa remarca ta cu 39.45% di e studiantenan a menciona di ta envolvi den trabou comunitario of ta un voluntario actualmente. Algo cu tambe ta importante pa esun cu kier studia na Merca. 

 

E resultadonan aki ta contribui na yuda e team di EducationUSA Aruba identifica e necesidad di e comunidad pa asina mihor informa y guia e studiantenan cu kier sigui nan estudio na Merca.  

Studiantenan cu tin interes di studia na Merca por tuma contacto libremente cu e conseheronan di EducationUSA Aruba asististencia. Nan passion pa educacion ta motiva nan pa guia y yuda e studiantenan durante e proceso di aplicacion y hasi posibel un estudio na Merca. E oficina di EducationUSA Aruba ta situa na JFK Education Centre, Stadionweg 37 den e mesun edificio di Arubalening. Por tuma contacto cu Education USA Aruba via email oranjestad@educationusa.org of bishita nos riba facebook @educationUSAAruba. Click ariba e link aki pa traha un cita virtual of personal cu un di nos consehoronan: https://bit.ly/3BGc1Rm.