Home Dutch Kingdom Isaura Carrilho, Jorien Wuite, André Bosman en Jan Paternotte te ...

Isaura Carrilho, Jorien Wuite, André Bosman en Jan Paternotte te gast in nieuw tv-programma ‘Uit de eerste hand’

SHARE

In het nieuwe televisieprogramma ‘Uit de eerste hand’ zijn de drie Caribische kandidaat-Tweede Kamerleden Isaura Carrilho, Jorien Wuite en Quinsy Gario te gast, de vertrekkende Tweede Kamerleden André Bosman en Ronald van Raak alsmede de voorzitter van de Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties Jan Paternotte.

De eerste aflevering wordt zaterdag 6 maart van 16.00 tot 17.00 uur (Nederlandse tijd) uitgezonden op RTV7. Daarin vertelt Isaura Carrilho waarom zij als Curaçaose young professional de Haagse politiek in wil en wat zij daar voor het Caribisch deel van het Koninkrijk denkt te kunnen betekenen. Ze staat op plaats 6 van de kandidatenlijst van DENK en is ervan overtuigd op 17 maart voldoende voorkeursstemmen te krijgen.

Als tweede komt André Bosman aan het woord. Hij neemt na 11 jaar afscheid van de Tweede Kamer. Hij voerde sinds 2010 namens de VVD-fractie het woord over de koninkrijksrelaties. Hij blikt terug op zijn confrontaties met Caribische politici en legt uit waarom hij zo kritisch is over de bestuurders op de eilanden.

De tweede aflevering is zondag 7 maart, eveneens van 16.00 tot 17.00 uur Nederlandse tijd, te zien bij RTV7. Voor Jorien Wuite is politiek Den Haag bekend terrein. Zij was in 2018/2019 gevolmachtigde minister voor Sint Maarten. Als verbinder pur sang voelt zich thuis bij D66. Ze staat op de kandidatenlijst op de 20ste plek.

Vanwege het vertrek van André Bosman en Ronald van Raak uit de Haagse politiek gaat er veel kennis op het gebied van de Caribische delen van het Koninkrijk verloren. Commissievoorzitter Jan Paternotte spreekt van een aderlating, maar is ervan overtuigd dat de contacten met de politici op de eilanden daar niet onder zullen leiden.

Aflevering 3 met Quinsy Gario en Ronald van Raak is op 13 maart te zien. RTV7 is in Nederland te ontvangen via Ziggo-kanaal 75 of KPN-kanaal 93. In het Caribisch deel van het Koninkrijk is aflevering 1 vanaf 06 Maart om 22:00 en aflevering 2 07 Maart om 22:00 te zien op www.nostisia.com

Op foto 1, 2, 3 en 4: Isaura Carrilho, André Bosman, Jorien Wuite en Jan Paternotte worden geïnterviewd door oud-journalist René Zwart. Op foto 5 programmamakers Giovanni Jonis en Richemar Koffie.

Onder embargo tot na afloop van de uitzending bij RTV7 hebben wij een opname van het programma bijgevoegd. Het staat u vrij deze geheel of ten dele uit te zenden via uw televisie/radiostation en website of er uit te citeren.