Home Local Carta di FTA pa Sr. Joost Meijs CEO di Aruba Airport Authority...

Carta di FTA pa Sr. Joost Meijs CEO di Aruba Airport Authority N.V

SHARE

Aruba Airport Authority N.V. 

de heer Joost Meijs, CEO 

Aeropuerto Internacional Reina Beatrix 

A l h i e r 

16 oktober 2020 

0459/10/15 

j.meijs@airportaruba.com 

protestactie 

Geachte heer Meijs, 

Mitsdeze informeert de Federacion di Trahadornan di Aruba (FTA) u als CEO van  Aruba Airport Authority N.V. (AAA) dat uw werknemers hedenochtend onder  leiding van onze vakvereniging een protestactie zullen houden. 

Pa medio di esaki Federacion di Trahadornan di Aruba (FTA) kier a informa bo persona como  CEO di Aruba Airport Authority N.V. (AAA) cu bo empleadonan lo tene un accion di protesta  awe mainta bou di guia di nos sindicato. 

Reden voor deze actie is dat niettegenstaande het feit dat partijen thans onder leiding  van de Landsbemiddelaar nog aan de onderhandelingstafel zijn, AAA ervoor kiest  om een “webinar” te organiseren, waarin onder meer onderwerpen zullen worden  besproken welke onderdeel maken van de nog gaande onderhandelingen. Dit duidt  op een overduidelijk gebrek aan respect uwerzijds voor uw eigen werknemers, de  Landsbemiddelaar en ons als vakbond. Voorts achten de werknemers de houding  van AAA, waarbij – in tegenstelling tot de FTA die grote inspanningen doet om een  compromis te bereiken – amper wordt afgeweken van het oorspronkelijke  uitgangspunt, onbehoorlijk. 

Motibo pa e accion aki ta cu no obstante e hecho cu partidonan ainda ta na mesa di negociacion bou  guia di Mediador di Gobierno, AAA ta scohe pa tene un “webinar” den cual lo trata entre otro  asuntonan cu ta forma parti di e negociacion andando. Esalki ta demostra claramente un falta di  respet di bo banda pa bo empleadonan, Mediador di Gobierno y nos como sindicato. Ademas e  empleadonan ta considera e postura di AAA, na unda – contrario na FTA cu ta haci esfuerzonan  grandi pa yega na un acuerdo – apenas ta wordo desvia di e punto di salida original, incorrecto. 

De bij AAA in dienst zijnde werknemers, zowel leden als niet leden van de FTA,  zullen demonstratief de “webinar” van hedenochtend om 10 uur niet bijwonen en  daarbij voor de duur van één (1) uur het werk stilleggen. Wij willen hierbij  benadrukken dat uitdrukkelijk is gekozen voor tijdstip en duur voor de demonstratie, 

Page 1 of 2 

waarbij de bedrijfsactiviteiten zo min mogelijk worden beïnvloed. De bedoeling van  deze actie is immers niet om AAA als bedrijf, noch het algemeen belang te benadelen,  doch om een duidelijk signaal te sturen aan u als leiding dat uw handelswijze niet  wordt aanvaard. 

E empleadonan den servicio di AAA, tanto miebro como no-miembro di FTA, den forma demostrativo lo no participa na e “webinar” di awe mainta y lo pone trabao abao pa duracion di un  (1) ora. Akinan nos kier enfatisa cu a scohe deliberadamente pa un horario y duracion pa e  demostracion cu lo afecta e operacionnan lo minimo posibel. Meta di e accion aki no ta pa perhudica  ni AAA como empresa ni tampoco interes general, sino pa duna un señal hopi cla na abo como  gerencia cu bo forma di proceder no ta wordo accepta. 

Wij vertrouwen erop u naar behoren te hebben geïnformeerd en verblijven. Nos ta confia di a informabo debidamente y ta keda

Hoogachtend, 

Atentamente

Hubert M. Dirksz 

President Federacion di Trahadornan di Aruba (FTA) 

  1. Raad van Commissarissen 

Regering van Aruba, Minister van Toerisme, Volksgezondheid en Sport 

Landsbemiddelaar