Home » Premier Evelyn Wever-Croes in de Eerste Kamer en de Tweede Kamer: ARUBA ZAL VOLDOEN AAN DE NORMEN VOOR DUURZAME OVERHEIDSFINANCIEN!

Premier Evelyn Wever-Croes in de Eerste Kamer en de Tweede Kamer: ARUBA ZAL VOLDOEN AAN DE NORMEN VOOR DUURZAME OVERHEIDSFINANCIEN!

by Admin
0 comment 64 views



Vorige week heeft de Premier van Aruba vergaderd met de Koninkrijkscommissies van de Eerste en de Tweede Kamer, op haar eigen verzoek.

“Ik vind het belangrijk dat de Kamerleden van mij zelf horen hoe de situatie in Aruba is. De crisis in Venezuela heeft een enorme impact op ons eiland. Met de beperkte capaciteit en middelen proberen wij de impact van deze crisis het hoofd te bieden. Ik heb de Kamerleden ook geinformeerd over twee andere belangrijke aspecten: openbare financien en integriteit, twee belangrijke speerpunten van ons Kabinet”.

FINANCIEN

In de vergaderingen heeft de Premier een update gegeven van de financiele situatie van Aruba. “Wij zijn nog niet uit de problemen, maar we hebben een plan en we hebben nieuwe afspraken met Nederland, en wij zijn van plan ons hieraan te houden. De impact van de crisis Venezuela op onze overheidsfinancien is groot en kan misschien roet in het eten gooien, waardoor de plannen aangepast moeten worden, maar daarover wordt een beslissing genomen na de evaluatie van de cijfers over het eerste half jaar”. De Premier verzekert Nederland dat zij in ieder geval niet in hongerstaking zal gaan, zoals haar voorganger Mike Eman wel heeft gedaan, maar ervoor zal zorgen dat de afspraken worden nagekomen.

INTEGRITEIT

De premier heeft ook een stand van zaken gegeven van het integriteitstraject dat voor het Kabinet Wever-Croes één van de belangrijkste speerpunten is om corruptieschandalen,  zoals van het vorige kabinet, te voorkomen. Kabinet Wever-Croes heeft een ambitieus integriteitstraject opgezet. Bureau Integriteit, Integriteitskamer, Corporate Governance Code en ratificatie van het anti-corruptie verdrag van de VN.

EIGEN FINANCIEEL TOEZICHT

Aruba bereid zich al voor op de vervanging van het door Nederland opgelgde financieel toezicht (College Aruba financieel toezicht) met een eigen toezichtsorgaan (Begrotingskamer). De Premier heeft daarom in Den Haag ook vergaderd met de Algemene Rekenkamer die een vrij kritisch rapport heeft opgesteld over het financieel toezicht door het CFT in de BES-eilanden. “Daar willen wij van leren zodat de Arubaanse Begrotingskamer meteen goed functioneert”.

“De vergaderingen in Den Haag zijn positief verlopen. Er is meer begrip voor de positie van Aruba. Ik vind het belangrijk dat men in Den Haag van mij zelf hoort hoe de situatie in Aruba is” aldus de Premier


You may also like

Our Company

Aruba Native News & Trends. Here to bring you the latest news and trends from our happy island.

Newsletter

Subscribe my Newsletter for more news. Let's stay updated!

Laest News

Copyright @2023 – Aruba Native All Right Reserved. Powered by 139 Design Studio