Home » MEP: AVP IS EEN BLAMAGE VOOR ARUBA

MEP: AVP IS EEN BLAMAGE VOOR ARUBA

by sxm
0 comment 115 views

Het Koninkrijk heeft deze week een novum meegemaakt: een minister in functie, opgesloten in de gevangenis, met doorbetaling van salaris! Met de verlenging van de aanhouding van minister Paul Croes van de AVP, verdacht van grootschalige corruptie, hebben we weer geschiedenis geschreven, dankzij premier Mike Eman van de AVP. Is Aruba daar trots op? Helemaal niet!

Reeds vanaf april van dit jaar hebben oppositiefracties in de Staten debatten aangevraagd  om helderheid te verkrijgen in de status van de minister van Arbeid van de AVP die onderwerp is van een grootschalig strafrechtelijk onderzoek. Op 28 maart jl zijn invallen gedaan in maar liefst 13 huizen en kantoren onder leiding van het OM, door de RST, Landsrecherche, KPA, FIOT Aruba, FIOD Nederland en de Koninklijke Mareschausse. Het is dus niet niets! De betrokken minister wordt ervan verdacht steekpenningen te hebben aangevraagd en te hebben ontvangen in ruil voor ontheffingen voor toetreding tot de arbeidsmarkt, alsook witwassen. De betrokken minister heeft de ministerraad verzocht om onbeperkt vakantie te mogen opnemen, en de ministerraad heeft daarmee ingestemd. Schaamteloos natuurlijk. Nog erger is dat de AVP-fractie in de Staten dit heeft goedgekeurd, en zelfs gelegitimeerd in nota bene de enige “integriteits” wet die Aruba nu kent.

Vorige week was het dus zover, toen de minister van de AVP werd aangehouden en zijn aanhouding is sindsdien enkele malen verlengd. Hij is nu opgesloten in de gevangenis. Als gevolg hiervan hebben de oppositiefracties weer debatten aangevraagd om een motie van wantrouwen in de dienen tegen de minister van arbeid van de AVP.

De algemene opinie in Aruba is dat deze gang van zaken niet correct is. Zonder te willen mengen in het strafrechtelijk onderzoek, meent oppositieleider Evelyn Wever-Croes dat premier Mike Eman en zijn kabinet het verkeerde signaal afgeven. “Door de minister onbeperkt vakantie te laten opnemen met alle privileges, zelfs nu hij in de gevangenis is opgesloten, wordt gedaan alsof alles ‘OK’ is, en dat is het niet. Bovendien wordt er met twee maten gemeten, want een ambtenaar in soortgelijke situatie, wordt meteen geschorst. Maar nog meer van belang is dat Aruba hiermee aangeeft dat wij als autonoom land voor meer dan 30 jaar al, niet volwassen zijn geworden, en dat wij onze eigen zaken niet kunnen regelen. Het lijkt alsof Mike Eman opzettelijk een aanwijzing uitlokt van de Koninkrijksregering. Ik wil cuote que coute voorkomen dat wij nog meer autonomie verliezen, maar daarvoor is nodig dat Aruba een regering krijgt die zijn verantwoordelijkheid durft te dragen. Mike Eman durft dat en kan dat niet. Niets tegen dhr. Paul Croes als persoon, maar als bewindsman had hij de elegante optie moeten kiezen om tijdelijk af te stappen. Nu hij, noch zijn baas Mike Eman dat hebben gedaan, had het Parlement dit moeten doen. Helaas moest de meerderheid in de Staten behorende tot de AVP-fractie bezwijken onder de druk van hun politieke leider Eman die persisteert in het afgeven van het foute  signaal dat hier ‘niets aan de hand is’. De AVP partij is hierdoor nog verder gedegradeerd tot een schaamteloze bende van ministers en statenleden. Wij moeten dit veranderen, want Aruba verdient een integer regering” aldus Wever-Croes

You may also like

Our Company

Aruba Native News & Trends. Here to bring you the latest news and trends from our happy island.

Newsletter

Subscribe my Newsletter for more news. Let's stay updated!

Laest News

Copyright @2023 – Aruba Native All Right Reserved. Powered by 139 Design Studio