Home Uncategorized MEP: RELATIE ARUBA – NEDERLAND MOET VOLWASSENER WORDEN

MEP: RELATIE ARUBA – NEDERLAND MOET VOLWASSENER WORDEN

SHARE

STA CRUZ — Oppositieleider Evelyn Wever-Croes (MEP) heeft gereageerd op de Nederlandse verkiezingsuitslag. “Wij feliciteren de partijen die hebben gewonnen en wij wensen hen heel veel succes toe. Hopelijk krijgt de Nederlandse burger de regering die hij zo graag wenst.
Voor ons in Aruba maakt het niet zoveel uit welke partijen een coalitie zullen vormen. Dat is een keuze primair vam de Nederlandse burger. Voor de MEP is het van belang om te benadrukken dat de relatie Aruba – Nederland volwassener moet worden. Wij geloven in een goede relatie in het Koninkrijk, maar op basis van volwassenheid en wederzijds respect”.

VOLWASSENHEID
Met volwassenheid bedoelt Wever-Croes dat Aruba vooral zelf haar eigen problemen moet oplossen en niet voor elk ‘wisje-wasje’ bij de Nederlandse regering aanklopt. Dat hebben we in de afgelopen jaren niet gezien. De huidige minister president van Aruba loopt in Nederland de deur plat.
En zelfs dat heeft hem niet geholpen om het Koninklijk Besluit wegens ondeugdelijk financieel bestuur (2014) te vermijden.
Ook de genante vertoningen van premier Eman (AVP) huilend op internationale TV tijdens zijn hongestaking, zijn bewijs dat de huidige relatie verre van een volwassen relatie is. Immers in een volwassen relatie zijn de aantijgingen van premier Mike Eman dat alle nederlanders verkrachters zijn, niet op hun plaats. Ook de hardnekkige en soms kinderachtige boycot van premier Eman tegen de huidige gouverneur Boekhoudt geeft aan dat er verandering moet komen, dat de relatie sowieso volwassener moet worden.

WEDERZIJDS RESPECT
“Ik wil daarnaast ook zien dat de landen elkaar met wederzijds respect behandelen. Daar geloof ik in. De nieuwe Arubaanse regering die na de verkiezingen van september 2017 zal aantreden, waarvan hopelijk de MEP deel van zal uitmaken, heeft veel werk te verrichten om dit respect weer te verdienen. Want na de respectloze behandeling die wij in de afgelopen 7 jaar hebben gezien, moet veel veranderen.

Wij staan in voor deze veranderingen. Een volwassenere relatie met Nederland zal in Nederland leiden tot meer begrip en hopelijk tot een betere relatie in het Koninkrijk” aldus MEP-leider Evelyn Wever-Croes.